Vinaora Nivo Slider 3.x

U bent aangehouden op heterdaad, dus terwijl of u een strafbaar feit pleegde. Of de politie heeft u van huis opgehaald, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. U heeft het recht om een advocaat te spreken voordat de politie u vragen gaat stellen. Wij raden u aan altijd van deze mogelijkheid gebruik te maken. U kunt een voorkeursadvocaat opgeven. U noemt dan de naam van de advocaat die u wenst te spreken. Als u dit niet doet, wordt de advocaat opgeroepen die op die dag piketdienst heeft (piketadvocaat). Het gesprek met een voorkeursadvocaat of met de piketadvocaat is kosteloos.

De politie mag u gedurende negen uren op het politiebureau houden om u te horen. De uren tussen 24.00 uur en 9.00 uur tellen daarbij niet mee. Binnen die negen uren laten ze u gaan of wordt u in verzekering gesteld. De inverzekeringstelling duurt maximaal drie dagen.

Als u door de politie wordt gehoord als verdachte, heeft u er recht op dat u wordt bijgestaan door een advocaaat. Wanneer u voorafgaande aan het verhoor de advocaat spreekt, bespreekt u ook of het nuttig is dat de advocat aanwezig is bij het verhoor. Minderjarige verdachten, dus personen jonger dan 18 jaar, kunnen niet afzien van een gesprek met een advocaat voorafgaande aan het verhoor. Alleen voor cliënten die zijn aangehouden worden de advocaatkosten in de piketfase, de fase dat de cliënt op het politiebureau vastzit, vergoed door de overheid. Als u niet wordt aangehouden, maar op uitnodiging van de politie naar het verhoor gaat, moet u zelf een advocaat regelen. U kunt daarvoor contact opnemen met ons kantoor. Een gesprek voorafgaande aan het verhoor over uw rechten als verdachte bieden wij aan als (kosteloze) service. 

minderjarige verdachte

Als een minderjarige cliënt tijdens het gesprek voorafgaande aan het verhoor zegt dat hij geen behoefte heeft aan een advocaat bij het verhoor, dan kunnen zijn ouders anders beslissen en is er toch een advocaat bij het verhoor aanwezig. De politie kan ook toestaan dat er naast een advocaat ook een vertrouwenspersoon (bijvoorbeeld een van de ouders) bij het verhoor aanwezig is. Voor meer informatie klik hier.

Tip

Maak altijd gebruik van uw recht om een advocaat te spreken voordat u wordt verhoord door de politie.

 

Advies of contact?

Koningin Wilhelminalaan 22     7433 CH Schalkhaar  (Deventer)  

E   info@ijsseladvocaten.nl    T    0570 – 50 30 90